Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Filtruj po kategorii
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie
Liczba pozycji: 4
- Celem pracy było stwierdzenie, czy na podstawie określenia charakterystyki strukturalnej wyrobów mięsnych można różnicować ich jakość. Założono, że otrzymane wyniki pozwolą wykazać wpływ procesu technologicznego na strukturę, a w konsekwencji na teksturę, jakość sensoryczną i parametry fizykochemiczne wyrobów mięsnych; ocenić, który z analizowanych dodatków będących zamiennikami tłuszczu zwierzęcego...
Data dostępności:
- Zgodnie z definicją FAO, WHO i OIE weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego to suma wszystkich przedsięwzięć podejmowanych dla zapewnienia fizycznego, psychicznego i społecznego komfortu życia ludzi. Wymagają one zrozumienia i wprowadzenia w życie odpowiednich zasad wiedzy weterynaryjnej. Ochrona ta jest realizowana głównie przez dbałość o zdrowie i dobrostan zwierząt oraz przez zapewnienie dostaw...
Data dostępności:
- W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...
Data dostępności:
- Kryzys wywołany przez pandemię COVID-19 rzucił ludzkości nowe wyzwania o wymiarze globalnym oraz lokalnym. Tym samym instytucje, w tym również te szkolnictwa wyższego, podjęły radykalne kroki mające na celu spowolnienie procesu rozprzestrzeniania się wirusa SARS-CoV-2, by dać badaczom więcej czasu na opracowanie metod leczenia i zapobiegania chorobie COVID-19. Dynamicznie zmieniająca się sytuacja epidemiczna...
Data dostępności:
Filtruj wyniki wyszukiwania
Filtruj po formacie
Filtruj po cenie