Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Liczba pozycji: 4
  • Wykorzystanie komputerowej analizy obrazu do oceny struktury i różnicowania jakości wybranych produktów mięsnych – ebook
    Celem pracy było stwierdzenie, czy na podstawie określenia charakterystyki strukturalnej wyrobów mięsnych można różnicować ich jakość. Założono, że otrzymane wyniki pozwolą wykazać wpływ procesu technologicznego na strukturę, a w konsekwencji na teksturę, jakość sensoryczną i parametry fizykochemiczne wyrobów mięsnych; ocenić, który z analizowanych dodatków będących zamiennikami tłuszczu zwierzęcego...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego – ebook
    CENA NEXTO
    Zgodnie z definicją FAO, WHO i OIE weterynaryjna ochrona zdrowia publicznego to suma wszystkich przedsięwzięć podejmowanych dla zapewnienia fizycznego, psychicznego i społecznego komfortu życia ludzi. Wymagają one zrozumienia i wprowadzenia w życie odpowiednich zasad wiedzy weterynaryjnej. Ochrona ta jest realizowana głównie przez dbałość o zdrowie i dobrostan zwierząt oraz przez zapewnienie dostaw...

    Data dostępności:

    Cena: 49,20 zł 60,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook
    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Uniwersytet w czasach pandemii – ebook
    Kryzys wywołany przez pandemię COVID-19 rzucił ludzkości nowe wyzwania o wymiarze globalnym oraz lokalnym. Tym samym instytucje, w tym również te szkolnictwa wyższego, podjęły radykalne kroki mające na celu spowolnienie procesu rozprzestrzeniania się wirusa SARS-CoV-2, by dać badaczom więcej czasu na opracowanie metod leczenia i zapobiegania chorobie COVID-19. Dynamicznie zmieniająca się sytuacja epidemiczna...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF